Oceania Cruises: Gastronomie als mantra

Letterlijk en figuurlijk van de wereld proeven? Wie in zee gaat met Oceania Cruises, krijgt een ongeëvenaarde culinaire cruise voorgeschoteld. Doorspekt met gastronomische verwennerijen voor foodies en lekkerbekken.

 

Maître Cuisiniers de France

“Onze passagiers een voortreffelijke gastronomische ervaring bezorgen, dat is de basis van alles wat we doen. Zowel aan boord van elk van onze schepen, als op al onze bestemmingen wereldwijd”, bevestigen chefs Eric Barale en Alexis Quaretti. Respectievelijk ‘Vice President of Culinary’ en ‘Senior Culinary Director’, allebei bekroond met de prestigieuze eretitel ‘Maître Cuisiniers de France’.

Om die ambitie waar te maken, laat Oceania Cruises niets aan het toeval over, met meer kombuisruimte en opslagruimte voor verse ingrediënten dan de andere cruisemaatschappijen.

 

Het leven aan boord? De luxe is eerder ingetogen en relaxed dan overdadig. Geen formele soirées in smoking of galajurk bijvoorbeeld, wel elegante en casual gezelligheid.


Fine dining aan boord

Elk schip herbergt een selectie specialiteitenrestaurants, allemaal all-inclusive. Van de klassieke steakhouse Polo Grill tot Franse cuisine in de Parijse bistro Jacques, de verfijnde Westerse keukens komen tot leven aan boord van Oceania. Liever gedurfd Aziatisch? Probeer in Red Ginger de spicy geroosterde eend met watermeloen, cashew, munt en Thaise basilicum.

In Toscana eet je dan weer authentiek Italiaans. En zoals de Toscaanse keuken voortkwam uit rijke familietradities, proef je hier goed bewaarde familierecepten van de moeders en grootmoeders van de Italiaanse culinaire crew.

 

Culinaire excursies

Dat je schip soms wat langer blijft liggen heeft zo zijn voordelen. Zo heb je ruim genoeg tijd om je gastronomische reis ook aan land verder te zetten. Ideaal om vrij op ontdekking te gaan, maar proef ook zeker van de culinaire excursies. Ze brengen je bestemming helemaal op smaak.

Een voorproefje? Laat je op sleeptouw nemen door Stockholm tijdens een cruise door de Baltische Zee. De Zweedse hoofdstad werd vorig jaar uitgeroepen tot Europese Hoofdstad van de gastronomie. Ontdek een innovatieve cuisine, doordrenkt in traditie en fusion. Of ga samen met een chef-kok op pad naar een lokale markt op Corfu. Proef artisanale streekproducten en kies je favoriete ingrediënten voor de kookworkshop terug aan boord.

Ontdek meer over de culinaire cruises van Oceania bij je reisagent.

Vorige
Vorige

Avontuur op de rivieren van Nederland

Volgende
Volgende

Mega zomeravontuur in Abu Dhabi