Groepsreizen 50 Plus: Onder betovering van Oman

Qua natuur en erfgoed is het sultanaat Oman misschien wel rijker dan de emiraten. In een bestemming zo veelzijdig en intrigerend als deze, komt de reisformule van Groepsreizen 50 Plus helemaal tot zijn recht. Zin om mee te gaan op 12-daagse groepsreis met Nederlandstalige begeleiding op 3 december 2024? Hier alvast een voorsmaakje!

Citytrip, culturele rondreis, cruise, ver weg of dichtbij ... Met Groepsreizen 50 Plus ontdek je de wereld in een ongedwongen sfeer, samen met andere 50-plussers en met Nederlandstalige begeleiding van bij het vertrek. Vraag naar hun aanbod bij ons, je vertrouwde reisagent.


Muscat: Grote Sultan Qaboos Moskee

In een klein gezelschap van gelijkgestemde 50-plussers Oman ontdekken? Geniet van een zorgvuldig samengesteld programma: goed gestoffeerd om zoveel mogelijk te ont- dekken, en goed gedoseerd om rustig alle indrukken in je op te nemen. De hoofdstad Muscat is de ideale plek om deze Oman-reis aan te vatten. Maak een wandeling langs de Waterfront-kade en ontdek de vele interessante gebouwen die de stad rijk is, zoals de Grote Sultan Qaboos Moskee, gebouwd uit zandsteen en marmer. Daarnaast is Muscat een ideale uitvalsbasis voor tal van excursies en belevenissen. Op goed geluk dolfijnen spotten aan de kust van Bandar Al Khira, bijvoorbeeld. Of een heuse dhow-cruise!

De Wahiba-zandduinen strekken zich maar liefst 200 km uit tot de Arabische Zee, en worden al meer dan 7.000 jaar bewoond door de Bedoeïenen. Na een mooie zonsondergang volgt een al even memorabele overnachting in een comfortabel tentenkamp in de woestijn.

Typisch aan Oman zijn de aloude irrigatiekanalen met toevoer vanuit ondergrondse bronnen. Dit kan je heel goed zien in de ruïnedorpen van Birkat Al Maouz, Unesco Werelderfgoed. Ook andere erfgoedparels vullen het programma. Zoals het Jabreen-kasteel met zijn fresco’s, versierde plafonds en karakteristieke binnenplaats.


Jebel Akhdar en Nizwa: Het Groene Hart en de Culturele Schatkamer van Oman

Op deze reis mag een bezoek aan Jebel Akhdar, ook wel het 'Groene Berg' genoemd, zeker niet ontbreken. Deze indrukwekkende bergketen maakt deel uit van het Al Hajar-gebergte en biedt een fascinerend contrast met de woestijnlandschappen elders in Oman. De hoogvlakten van Jebel Akhdar, gelegen op zo'n 2.000 meter hoogte, staan bekend om hun koele klimaat, terrassen met fruitboomgaarden en rozentuinen. In de lente vullen de velden zich met de geur van bloeiende rozen, die hier worden verbouwd voor de productie van het beroemde Omaanse rozenwater. Het gebied is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een toevluchtsoord voor rustzoekers en wandelliefhebbers.

Na de groene oase van Jebel Akhdar, brengt de reis je naar Nizwa, de historische hoofdstad van Oman. Nizwa was ooit een belangrijk religieus, educatief en economisch centrum, en deze rijke geschiedenis is vandaag de dag nog steeds voelbaar. Het imposante Nizwa Fort, met zijn reusachtige ronde toren, biedt een schitterend uitzicht over de stad en het omliggende palmbomenlandschap. Binnen de dikke muren van het fort ontdek je een doolhof van kamers en gangen, die een kijkje bieden in het leven zoals het hier eeuwen geleden was.


Ook voor alleenreizenden!

Wil je graag mee op deze groepsreis naar Oman, maar reis je alleen? Geen enkel probleem. Vraag ons naar de reisformule voor alleenreizenden, op kamerdeelbasis zonder single-supplement.

Vorige
Vorige

De beste strandervaring van Portugal: Alentejo

Volgende
Volgende

Groepsreizen naar Noorwegen en Ijsland in het najaar